Ecograf portabil

ecograf

Cum evoluam in timp in era modernismului si a precizitatii asa trebuie sa ne conformam cerintelor. Daca citesti acest subiect exista doua variante, ori esti medic sau lucrezi in domeniul sanatatii, ori esti pacient caruia urmeaza sa faca niste investigatii, si esti interest ce si cum se intampla.

Deci intrebarea cea mare este oare ecograful portabil la un moment dat va inlocui stetoscopul?

 

Un lucru este sigur, lucrul cu ecograful fiind din ce in ce mai acesibil, pentru ca un ecograf portabil este destul de accesibil, ca si pret, tenteaza pe medici sa-si shimbe modul de examinare.

Deci mai demult ecograful era folosit in domeniul giecologic, pentru a urmari cat mai correct o sarcina sau chiar se folosea un ecograf doppler.

Metoda se bazeaza pe ultrasonografie, ce este mai precis , mai exact .

Fiindca un ecograf portabil tot timpul este la indemana, ajuta atat pe medici generalist cat si pei cei specialist, la o diagnosticare la fata locului .

Este un apparat usor de transportat, cu pret bun, la indemana ce determina utilizarea lui din ce in ce mai mult si preferat. Ajuta la un rezultat mai precis ca si timp mai rapid, fara a circula pacientul la un expert de imagistica.

Exista variante foarte modern, care ne da imagini de inalta calitate, asemanator cloei a dispozitivelor mai mari.

 

Aceasta technical este preferat mai mult si catre pacienti, fiindca acestia nu sunt expusi la radiatii ionizante precum la un computer tomograf sau la o radiografie clasica.

Deasemenea fata de investigatiile nocive si costul unui ecograf doppler este mai redus.

In unele tari chiar este indicat de Organizatia mondiala de Sanatate, mai ales in zonele defavorizate, unde resursele sunt mai scazute, ca instrument de imagistica de prima linie.

Deci devine o tehnica populara de medici, de manageri, de pacienti.

 

Este un mare avantaj la bolnavi netransportabile, sau ggreu transportabile, ca acest tip de investigatii poate ajunge la fata locului, locul la care ingrijirea bolnavului se desfasoara.

Astfel unele autoritati investesc in acest tip de instrument dacat in aparate mai mari sim ai scumpe.

La un moment dat un ecograf portabil sau un ecograf doppler va fi un instrument standard, care probabil va inlocui stetoscopul ca simbol al profesiei.

Related Post