Din gerul iernii pe plajele din Santorini

plajele din Santorini

Câți dintre noi nu ne-am dori să ne relaxăm pe o plajă, acum în aceste zile geroase ale lui februarie. În acest articol vom explora nu doar o destinație excelentă de vacanță și anume plajele din Santorini. Va fi vorba de mult mai mult decât atât. Vom vedea cum alegem destinația ideală de vacanță atunci când iarna pare să ne fi luat prin surprindele în aceste ultime săptămâni calendaristice ale acestui anotimp.

Dacă urmărim știrile ori privim pe geam, vom realiza în scurt timp că tabloul pare desprins dintr-un basm ori o povestire rostită, de ce nu, de bunicii noștri. Poate acest debut de articol ne trezește multora imagini cu o însemnătate emoțională aparte: Bunicul ori bunica intră de pe prispa casei după ce în zorii zilei a ieșit în curte pentru a mătura neaua și a crea cărare. Mulți dintre noi, privind îm urmă putemparcă vedea aievea acele dimineți în care bunicii intrau de zor în casă pentru a pune pe foc, pentru a ne feri de senzația pătrunzătoare a frigului primelor ore din zi, care răzbătea de afară și ne-ar fi pătruns până în măduva oaselor.

Acum că am retrăit această imagine a iernilor copilăriei ce parcă au revenit cu ale sale temperaturi scăzute, haideți să vedem care ar fi destinațiile în care ne-am putea încălzi. Înainte de a ne avânta însă în această explorare, ne ajută însă, dacă remememorăm, pe scurt, care ar fi ingredientele definitorii ale unei destinații care să ne încălzească nu doar sufletul, dar și încheiturile. Înainte de toate, în mod deloc surprinzător, o asemenea destinație trebuie să se afle pe țărmul unei mări. Însă, dacă e să ne gândim la destinația ideală, fără îndoială vom ajunge la concluzia că temperatura apei ar fi bine să fie ridicată, iar aspectul acesteia de un albastru curat, cristalin. Este așadar lesne de înțeles de ce plajele din Santorini, de pe malul Mării Egee reprezintă ele însele destinația ideală.

Fie că ne propunem să ne relaxăm pe un șezlong pe plajele din Santorini ori să colindăm în lung și în lat plajele din Santorini, o asigurare de călătorie ne este un adevărat însoțitor de nădejde.

Related Post